Rozé szüret

2012.10.22. 09:56

g9wQK.jpg

Szombaton hajnalban leszedtük a rozénak szánt kékfrankost. Gyorsan ment, alig lett több nyolc mázsánál, a duplájára számítottam.

Bogyózás-zúzás után megkapta a ként, hogy ne oxidálódjon és egy kis pektinbontó enzimet, hogy préselhetőbb legyen. Kíváncsi leszek a végső színre, 22 órát ázott. Hűthető tartály híján most dobálom bele a befagyasztott 2 literes petpalackokat. Remélem nem indul meg magától az erjedés mielőtt teljesen lenyálkázhatnám...

Szerző: weinbau

Szólj hozzá!

Címkék: pince

A bejegyzés trackback címe:

https://weinbau.blog.hu/api/trackback/id/tr804862191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása