Weinbau

2012.03.01. 13:05

Tringa pincészet 2009.12.27 089.JPG

Tíz éve ha megkérdezik, hogy mi szeretnék lenni, biztos nem mondtam volna, hogy borász. Akkor még csak a szakma kínlódós részét láttam a családi borászatunknál, telepítés, építkezés, munka, munka, tulajdonképpen kézzelfogható eredmény nélkül. Egy 14 éves gyereknek a szőlőtelepítés nem a legizgalmasabb módja a szabadidejének eltöltésére. Négy évvel később is még úgy gondoltam informatikus leszek. Aztán magával ragadott a szakma és most nem is tudnám elképzelni, hogy mást csináljak a jövőben.

Még a tanulás fázisban vagyok, de valahol mindenkinek el kell kezdeni. A nagy borászatnál mostanra beállt egy stílus, nem lenne lehetőségem kísérletezésre, a saját elképzeléseimet megvalósítani úgyhogy eldöntöttem csinálok bort magamnak, kis mennyiségben, kevés pénzből, a lehető legjobbat. Területet vásárolni és telepíteni nem nevezhető olcsó dolognak úgyhogy egyelőre vásárolni fogok szőlőt (már ha nem ismétlődik meg a 2010-es időjárás).

Nagyban megkönnyíti a munkámat, hogy sok technológia adott, nem kell pölö bogyózót, prést vagy lapszűrőt vennem, a spórolós részével elég jól indulok. :)

Jelenleg kiadó pincét keresek. Jó lenne egy 20 méter körüli, árammal, vízzel és esetleg valami kis előtérrel amit kinevezhetek borfeldolgozónak. Mission impossible. Legalábbis hétvégi ház nélkül. Arra meg nincs szükségem. Vagy inkább pénzem.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinbau.blog.hu/api/trackback/id/tr64343277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása