Rozé szüret
2012.10.22. 09:56
Szombaton hajnalban leszedtük a rozénak szánt kékfrankost. Gyorsan ment, alig lett több nyolc mázsánál, a duplájára számítottam.
Bogyózás-zúzás után megkapta a ként, hogy ne oxidálódjon és egy kis pektinbontó enzimet, hogy préselhetőbb legyen. Kíváncsi leszek a végső színre, 22 órát ázott. Hűthető tartály híján most dobálom bele a befagyasztott 2 literes petpalackokat. Remélem nem indul meg magától az erjedés mielőtt teljesen lenyálkázhatnám...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.